Huomio Kiireellisten vikailmoitusten 24/7-päivystys 0200 155 00

Kampuksen kulun­val­von­ta tuotiin nykyaikaan

Kun alueella on kymmenen kiinteistöä ja kulunvalvonnan piirissä 400 käyttäjää, valvontajärjestelmältä vaaditaan monia asioita: sen on oltava ainakin joustava, helposti päivitettävä ja luotettava. Erityisen koviksi kriteerit nousevat, jos kiinteistöissä toimii korkeaa turvatasoa vaativia viranomaisia – tai vaikkapa koulu.


Seminaarin Kampuksen kuluvalvonta tuotiin viime keväänä tähän päivään. Vanhan analogisen järjestelmän tilalle suunniteltiin ja asennettiin verkkopohjainen ratkaisu, joka vastaa kaikilta osin parasta turvatekniikkaa, mitä tästä maasta löytyy. Ja samalla se tarjoaa tavalliselle käyttäjälle helppoa liikkumista ja huoletonta käyttömukavuutta. Valitun järjestelmän takaa löytyy kaksi kovaa nimeä: Oy Hedengren Security Ab ja LukkoPro Oy.


Kotimaisuus edellä

Hedengren on yli satavuotias, kansainvälinen turva-alan yritys. Sen 25 vuotta kehittämä Hedsam on täysin Suomessa suunniteltu ja toteutettu kulunvalvontajärjestelmä, ja mikä tärkeintä, myös sen pohjalla olevat tietokanta- ja pilvipalveluratkaisut ovat kotimaisia. Etenkin jälkimmäinen on näinä aikoina tärkeä tekijä monelle toimijalle, ja niin se oli myös tässä tapauksessa.

”Pohjois-Suomen kiinteistösijoitukselle haluttiin järjestelmä, joka voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön kaikissa sen omistamissa kohteissa. Tämän vuoksi Hedsam oli oikeastaan ainoa vaihtoehto, koska se on esimerkiksi eri viranomaistahojen hyväksymä kulunvalvontatekniikka”, kertoo Hedengrenin ryhmäpäällikkö Timo Nordgren. ”Me emme myy näitä järjestelmiä kuin yrityksille, jotka ovat käyneet meidän koulutuksemme ja joihin voimme täysin luottaa. LukkoPron ammattilaisten asiantuntemus on aivan huippuluokkaa.”

Turvatekniikka tuo kasvua

Lukitus- ja turvajärjestelmiin erikoistunut LukkoPro kasvaa tällä hetkellä kovaa vauhtia. Suurin kasvu tulee nimenomaan turvatekniikan puolelta. ”Vanhoja järjestelmiä uusitaan nyt paljon. Syitä on kaksi: korkeampi turvallisuus ja merkittävästi pienemmät ylläpitokulut”, sanoo LukkoPron toimitusjohtaja Marko Määttä. ”Esimerkiksi Seminaarin Kampuksella uusi järjestelmä maksaa itsensä takaisin todella nopeasti. Etähallinta, tunnistelätkien automaattinen luovutus ja palautus, käyttäjätietojen päivitykset – kaikki nämä pienentävät hidasta käsityötä ja vähentävät samalla virheitä”, Määttä luettelee.

”Koko järjestelmän turvataso nostettiin samalla niin korkeaksi, että samaan pystytään ehkä pankkisektorilla”, Marko Määttä kuvaa. ”Ja kuitenkin kyseessä on käyttäjälle helppokäyttöinen ja ylläpitäjälle yksinkertainen kulunvalvonta.”
Elinkaariajattelu näkyy kaikessa

Kaikilla järjestelmillä on oma käyttöikänsä, mutta älykkäästi suunniteltu ratkaisu ottaa tämän huomioon. ”Hedsam on rakennettu niin, että esimerkiksi lukijoita ei tarvitse vaihtaa, vaikka järjestelmä päivitettäisiin uuteen. Tämä vaikuttaa merkittävästi kiinteistön elinkaaren aikaisiin kustannuksiin, jotka lasketaan nykyään yhä tarkemmin”, Timo Nordgren sanoo. ”Ja se näkyy meidän myynnissämme – edes pandemia ei vaikuttanut liikevaihtoomme, vaan olemme kasvaneet tasaisesti joka vuosi. Suomeen olemme toimittaneet jo yli 3000 Hedsam-järjestelmää.”

”Kulunvalvonta- ja lukitusjärjestelmät siirtyvät nyt verkkoon”, vahvistaa LukkoPron Marko Määttä. ”Oikein toteutettuna tämä tarkoittaa parempaa turvaa ja huolettomuutta kaikille käyttäjille.”