Huomio Kiireellisten vikailmoitusten 24/7-päivystys 0200 155 00

Blues saapuu Seminaa­rin Kampukselle

Tulevana kesänä Seminaarin Kampuksen vanhojen puiden katveessa soi blues. ”Kainuun kesä on täynnä erilaisia musiikkitapahtumia, mutta bluestapahtuma puuttui”, sanoo Jouni Kananen, tapahtuman järjestelyistä vastaavan Sokrates ry:n puuhamies. ”Nyt puute on paikattu.”

Bluesseminaari-nimen saaneesta tapahtumasta suunnitellaan jokavuotista, rentoa pienoisfestivaalia, jonne ovat tervetulleita niin aikuiset kuin lapsetkin. ”Blues sopii kaikille”, vahvistaa bluesmies ja lauluntekijä Markojuhani Rautavaara, joka vastaa tapahtuman muusikkovalinnoista.

”Meidän tavoitteemme on elävöittää ja tehdä Seminaarin Kampusta tutuksi monin eri tavoin”, kertoo Pohjois-Suomen Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Jussi Keränen. ”Koko perheen bluesfestivaali istuu tämän alueen henkeen erinomaisesti. Mikäpä olisi mukavampaa kuin istuskella nurmikolla ja kuunnella letkeää etelävaltioiden soundia taitavien muusikkojen esittämänä.”

Tämän vuoden Blues Seminaari järjestetään lauantaina, 22.7.2023. Musiikin kuuntelun lisäksi tapahtumassa on mahdollista osallistua työpajaan, jossa käydään läpi bluesin historiaa ja eri soittotyylejä. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Facebookista.