Huomio Kiireellisten vikailmoitusten 24/7-päivystys 0200 155 00

Tilitoi­mis­to­suh­de on luottamus- ja kaverisuhde

Jokainen yrityksen talousasioita hoitanut tietää, miten tärkeässä roolissa tilitoimisto on yrityksen arjessa. Sieltä löytyy tuttu henkilö, jolle voi kilauttaa, kun ALV:n kanssa on ihmeteltävää, tai laskutusohjelma ilmoittaa epämääräisesti virheestä, tai verottaja lähestyy omituisella kirjeellä. Toisaalta, kun kaikki menee hyvin, ei kirjanpidolla tarvitse vaivata päätään, koska kaikki on hyvissä käsissä.

Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus aloitti viime syksynä suhteen uuden, mutta vanhan kumppanin kanssa. Toimitusjohtaja Jari Kröger tiesi, mistä saa hyvää palvelua, ja hän otti yhteyttä Tili-Teknoa vetävää Lasse Pelttariin. ”Meidän vanha tilitoimistomme halusi erikoistua ja kehittää osaamistaan sellaisella toimialalla, johon me emme kuuluneet – joten meillä oli hyvä hetki etsiä uusi kumppani”, Kröger sanoo. ”Tunsin Lassen entuudestaan, ja meitä kiinnosti Tili-Teknon käyttämä kokonaisvaltainen Fennoa-taloushallintajärjestelmä. Pääsimme käyttämään sitä yhdessä tilitoimiston kanssa, mikä oikaisi monta mutkaa.”

Pelttari kertoo, että nykyaikaisilla ohjelmistoratkaisuilla on suuri merkitys asiakassuhteiden hoidossa. ”Mutta digitaaliset palvelut eivät suinkaan tarkoita sitä, että tilitoimisto muuttuisi jotenkin kasvottomaksi – päinvastoin. Ohjelmistojen avulla me voimme tarjota entistä parempaa ja yksilöllisempää asiakaspalvelua.”

Tili-Teknolla on asiakkaita ”Enontekiöltä Helsinkiin”, sanoo Lasse Pelttari. Asiakasyritysten koko vaihtelee yksinyrittäjistä lähemmäs sata henkeä työllistäviin yhtiöihin. ”Kaikkia palvellaan yhtä huolellisesti ja hyvin”, Pelttari kertoo. ”Korona-aika opetti käyttämään etätyökaluja, mikä helpotti yhteydenpitoa valtavasti. Pidämme etäpalavereja asiakkaiden kanssa säännöllisesti – jos asiakas niin toivoo. Tärkeintä on, että tieto liikkuu ja luottamus kehittyy.”

Tili-Tekno on perustettu jo vuonna 1985, eli ikää on pian jo neljäkymmentä vuotta ja Lasse Pelttari on itse toisen polven yrittäjä. ”Meillä on muutama asiakas, joka on ollut mukana alusta asti. Olemme onnistuneet palveluidemme kehittämisessä läpi vuosikymmenten”, Pelttari pohtii. ”Parasta tässä työssä ovat asiakkaat. Olemme erittäin iloisia, kun pääsimme aloittamaan yhteistyön Pohjois-Suomen Kiinteistösijoituksen kanssa. Yhtiön arvot ovat linjassa sen kanssa, mihin itse uskomme.”