Huomio Kiireellisten vikailmoitusten 24/7-päivystys 0200 155 00

Kainuun kriisi­kes­kus pääsi vanhojen puiden katveeseen

Mielenterveyteen liittyvät asiat ovat tänä keväänä tärkeämpiä kuin ehkä koskaan Suomen lähihistoriassa. Ihmisten jaksamista ovat kuormittaneet niin pandemia kuin Ukrainan sota, sekä niiden aiheuttamat talousvaikeudet ja pelko tulevaisuudesta.

Kainuun kriisikeskus on osa Suomen Mielenterveys ry:n verkostoa. Kriisikeskus on vastikään muuttanut Seminaarin Kampuksen hallintorakennukseen, vanhojen puiden katveeseen. Kriisikeskusjohtaja Sari Huovinen on iloinen uudesta, rauhallisesta ympäristöstä. ”Tänne on helppo tulla kaupungin keskustan läheisyyden vuoksi ja parkkitilaakin löytyy. Alue on kaunis ja kaupunkilaisten arvostama. Paikka on ihanteellinen niin asiakkaitamme kuin työntekijöitäkin ajatellen”, Huovinen sanoo.

Kainuun kriisikeskus osallistuu myös valtakunnalliseen kriisityöhön etäyhteyksien avulla, ja Kajaanissa tehtävän työn lisäksi tarvittaessa jalkaudutaan fyysisesti kaikkiin Kainuun kuntiin. Huovinen kertoo, että valtakunnallisessa kriisipuhelimessa ja nuorten Sekasin-chatissa nousevat tänä päivänä esille yhtä lailla pandemia, sota kuin ilmastoahdistus, joten tekemistä riittää. Mutta onneksi työn merkitys ymmärretään ja sitä myös tuetaan.

”Saimme juuri tiedon Kainuun soten järjestöavustuksen jatkumisesta tänäkin vuonna, sekä Sotkamon kunnan avustuksesta kunnassa asuvien nuorten auttamiseen. Lisäksi LähiTapiola Kainuu-Koillismaa lahjoitti yhdistyksellemme 5000 euroa ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön ja haluaa jatkossakin tukea toimintaamme”, kertoo Huovinen.

Mielenterveys ry:iden kattojärjestön MIELI Suomen Mielenterveys ry:n käynnistämä Haloo Mieli -kampanja näkyy tänä keväänä katukuvassa ja verkossa. ”Kampanja muistuttaa meitä kaikkia siitä, että aina on toivoa ja mahdollisuus siihen, että asiat muuttuvat parempaan suuntaan”, Sari Huovinen sanoo.

Kainuun kriisikeskus löytyy osoitteesta Satamakatu 3, 87100 Kajaani ja verkossa osoitteesta www.kainuunkriisikeskus.fi. Ajanvaraus arkisin klo 9–13 puh. 044 7826030.
Avoimet ovet pidetään tiistaina 3.5.2022 klo 12–14. Tervetuloa!