PS-kiinteistöt

Kiinteis­tö­jen Turva­ta­kuu ‑raportit kolmannen kerran jakoon

Kiinteistöjen Turvatakuu on palvelu, joka kattaa ennakoivasti kaikki kiinteistön turvallisuuteen liittyvät sääntömääräiset tarkastukset, koulutukset ja turvallisuuslaitteiden ylläpidon – siinä laajuudessa kuin kiinteistön omistaja sen itse määrittelee. Turvatakuun minimitaso vastaa viranomaisvaatimuksia, joihin kuuluvat esimerkiksi palotarkastukset. Mutta onneksi kiinteistön turvallisuuden hyväksi voidaan tehdä paljon muutakin.

Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus on alusta lähtien halunnut Kiinteistöjen Turvatakuulta enemmän. ”Esimerkiksi on todella harvinaista, että kiinteistön omistaja tarjoaa asiakkaille, siis kiinteistön käyttäjille, alkusammutuskoulutuksen osana Turvatakuu-palvelua”, kertoo MST Consulting Oy:n toimitusjohtaja Teemu Myllyoja. ”Mutta PSKS on määritellyt Turvatakuulle tason, joka on todella korkea. Siksi voimme kirjoittaa PSKS:n kiinteistöille Turvatakuusertifikaatit jo nyt, kun Turvatakuu-raportit on tehty kolmatta kertaa.”

Kun Kiinteistöjen Turvatakuu-raportti tehdään kiinteistölle ensimmäistä kertaa, sitä ei vielä voi verrata mihinkään. Varsinaisia tuloksia raportoinnista aletaan saada seuraavana vuonna, kun kiinteistön omistaja on asettanut tavoitetason, johon pyritään. Ja juuri tässä onkin Turvatakuun tärkein arvo: turvallisuuden tekijät suunnitellaan etukäteen.

”Palo- ja pelastusviranomaiset ovat suorastaan hurranneet, kun Turvatakuun piirissä olevasta kiinteistöstä otetaan yhteyttä ja pyydetään palotarkastusta. Kun yleensä aina tämä menee toisin päin ja viranomainen joutuu olemaan se aktiivinen osapuoli”, Teemu Myllyoja kertoo. ”Ja kiinteistöjen käyttäjät ovat ymmärtäneet palvelun arvon todella hyvin. Kajaanissa Seminaarin Kampuksella, johon kuuluu useita kiinteistöjä, 80 prosenttia kaikista käyttäjistä osallistui pelastus- ja alkusammutuskoulutukseen. Se kertoo jotain tämän merkityksestä.”

Pohjois-Suomen Kiinteistösijoituksen kaikissa kiinteistössä on voimassa Kiinteistöjen Turvatakuu-palvelu.

Exit mobile version