PS-kiinteistöt

Kajaanin kiinteis­tö­huol­to otti vastuul­leen Kampuksen arvokiinteistöt

Automatiikka on keskeinen osa kiinteistöhuoltoa

Kajaanin kiinteistöhuollon ammattilaiset huolehtivat myös talotekniikasta

Seminaarin Kampuksen arvokiinteistöt aivan Kajaanin keskustan kupeessa ovat tärkeä osa kaupungin historiaa. Siksi ei ole yhdentekevää, miten ja kuka niiden kunnosta huolehtii. Kiinteistöjen omistaja, Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus Oy, päätti viime vuonna kilpailuttaa kiinteistönhuollon tehtävät, ja valinta osui vahvaan kainuulaiseen toimijaan, Kajaanin kiinteistöhuoltoon, joka on osa Kainuun kiinteistöhuoltoa.

”Hienoa, että Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus päätti luottaa meihin. Olemme panostaneet sähköisiin ratkaisuihin ja siihen, että pystymme kaikissa tilanteissa tarjoamaan asiakkaalle turvalliset ja oikea-aikaiset palvelut. Uskon että nämä painoivat vaakakupissa meidän eduksemme”, Kainuun kiinteistöhuollon toimitusjohtaja Ville Karjalainen kertoo.

Kainuun kiinteistöhuolto -yhtymään kuuluvat myös Sotkamon ja Kuhmon kiinteistöhuollot, jotka ovat jonkin verran Kajaanin yhtiötä suurempia toimijoita. ”Olemme kasvaneet myös Kajaanissa siihen kokoluokkaan, että toiminta on järkevää esimerkiksi päivystyspalveluiden hoidon kannalta. Kajaanissa meillä on asiakkaina taloyhtiöitä ja liikekiinteistöjä, ja Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus on nyt suurin yksittäinen asiakkaamme kaupungissa. Eli kyseessä on kannaltamme hyvin merkittävä yhteistyökumppani”, arvioi Karjalainen.

Muutoksen yhteydessä Kajaanin kiinteistöhuollon toimipiste muuttaa Seminaarin Kampukselle maaliskuun alussa. ”Kampukselta löytyi meille hyvät ja tarkoituksenmukaiset tilat”, Ville Karjalainen kiittelee. ”Meillä on hyvä porukka kasassa ja tarkoituksemme on kasvaa myös Kajaanissa, kuten muuallakin. Kovien ammattilaisten löytäminen vain tahtoo olla vaikeaa tänä päivänä, mikä on vahinko. Alan merkitystä ei ehkä täysin ymmärretä, kun 90% työstä on sellaista, mikä ei näy ulospäin.”

Pohjois-Suomen Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Jari Kröger tunnistaa ilmiön. ”Esimerkiksi talotekniikkajärjestelmien ylläpito on työtä, joka on käyttäjille näkymätöntä, mutta joka vaatii päteviä ammattilaisia. Onneksi Kajaanin kiinteistöhuollolla on sellaisia. Olemme hyvin tyytyväisiä valintaamme”, Kröger sanoo.

Exit mobile version